O nama

OptimIT je uspješna hrvatska IT tvrtka koja se bavi razvojem programske podrške temeljene na Java platformi i tehnologijama otvorenog koda. Bila riječ o dizajnu i razvoju novog rješenja odnosno nadogradnji postojećeg, svaki projekt prilagođavamo posebnim zahtjevima korisnika i njihovih poslovnih okruženja. Koristimo provjerene metodologije i najbolje prakse te najsuvremeniju tehnologiju.

Od osnutka 2001. godine uspješno smo realizirali više od dvije stotine projekata razvoja i integracije rješenja u području telekomunikacija, medijske industrije, informatičke tehnologije, farmaceutske industrije, prehrambenog, prerađivačkog i trgovačkog sektora.

Praksa je pokazala da su korisnici najzadovoljniji svjetski prepoznatim rješenjima i proizvodima kao što su Intershop, Escenic, Liferay, Alfresco i EDInet.

MISIJA

Naša su misija zadovoljni zaposlenici i korisnici koji surađuju na ostvarenju zadanih ciljeva, postižu kvalitetne rezultate i realiziraju projekte. Želja nam je ostvariti profesionalan i prijateljski odnos te na brz i efikasan način rješavati moguće prepreke i realizirati zacrtane ciljeve. Realizacija i provedba svih vaših ideja i projekata moguća je uz naše iskusno stručno osoblje.

IT tržište nas prepoznaje po našim jedinstvenim proizvodima: CAP.CAP (sustav za upozorenje i obavješćivanje u kriznim situacijama, Doc.Doc (rješenje za uredsko poslovanje i razmjenu dokumenata), EDInet (elektronička razmjena podataka i dokumenata). Pored toga, stručnjaci smo na području internetske trgovine, sustava za upravljanje sadržajem i sustava za upravljanje dokumentima. Bavimo se analizama, razvojem i održavanjem programskih rješenja u skladu sa zahtjevima korisnika upotrebom najmodernije tehnologije. Nudimo usluge savjetovanja pri integraciji informacijskih sustava, planiranje i kvalitetno upravljanje cjelovitim i zaokruženim projektima. Svojim specijalističkim, stručnim znanjem dodatno povećavamo vrijednost proizvoda i usluga te nudimo integrirana rješenja po principu „ključ u ruke”.

Naši vodeći korisnici su međunarodne organizacije, državne agencije i institucije te privatne tvrtke koje su u OptimIT-u prepoznale kvalitetnog i pouzdanog partnera. Uspješno djelujemo, osim na području Hrvatske, u Sloveniji, Srbiji, Bosni i Hercegovini, Austriji, Luxemburgu, Danskoj, Kanadi, SAD-u, Velikoj Britaniji, Barbadosu, Karipskom otočju i drugim zemljama.

Višegodišnji smo članovi organizacije UN Global Compact jer duboko vjerujemo da društvena odgovornost daje novu dimenziju razvoju poslovanja. Trudimo se uskladiti poslovne aktivnosti OptimIT-a, naših partnera i korisnika s potrebama održivog razvoja.

Klijenti

Partneri

Tehnologije koje koristimo